Artikelen

Hier vindt je meer informatie over hoe CD persen in zijn werk gaat, hoe het zit met Stemra auteursrechten en andere handige informatie. Ben je op zoek naar een artikel die hier niet tussen staat? Wellicht vind je wat je zoekt op onze pagina met veelgestelde vragen. Je kunt ook altijd contact opnemen met onze klantenservice: 0228 - 350 880.10 tips voor het verkopen van jouw band merchandise.

PDF Afdrukken E-mailadres

10 tips

1. Laat weten dat je Merchandice verkoopt
Laat je publiek bij optredens weten dat je Merchandise verkoopt. Als niemand het weet wordt het ook niet verkocht. Je kunt het best een keer of 3 melden tijdens het optreden. Doe dit ook weer niet te vaak want dan wordt het wat opdringerig, het gaat wel om de muziek.

2. Stal de Merchandise zichtbaar uit
Zorg er voor dat jou Merchandise zichtbaar is tentoongesteld. Bijvoorkeur op een plek waar iedereen langs moet :). Vlak bij de ingang van de zaal is meestal een goede plek. Vaak wilt een vriendin of vriend wel bij de stand staan.  Zorg er ook voor dat alles een duidelijk en goed leesbaar prijskaartje heeft.

3. Combineer en registreer
Verkoop je merchandise in combinatie met de CD/LP(‘s). Vraag bij verkoop ook altijd het (e-mail) adres van de koper, zo kun je contact onderhouden met je (potentiële) fanbase door nieuwe optredens, CD releases en merchandise aan te prijzen. Ook hier geld: doe dit niet te vaak want dan wordt het wat opdringerig.

Lees meer...
 

Glassmastering hoe werkt dat?

PDF Afdrukken E-mailadres

Glassmaster 

Het vervaardigen van een glassmaster (niet te verwarren met audio mastering) is een delicate klus. Tijdens het proces wordt er een metalen plaat gemaakt waarvan de stamper (de uiteindelijke mal) wordt gemaakt.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mailadres

Hoe werkt het?

Speciaal voor mensen die voor het eerst een cd, dvd of usb stick gaan produceren hebben wij een overzichtelijk stappenplan gemaakt. U wordt  hierin stap voor stap begeleid door het gehele proces. Hieronder vindt u 5 stappen die u meer inzicht geeft in hoe het werkt. Natuurlijk helpen wij u bij vragen ook graag telefonisch: 0228 350 880.

Lees meer...
 

Wat is de levertijd van een cd/dvd persing?

PDF Afdrukken E-mailadres

Snelle Levering

De levertijd van een cd of dvd hoeft helemaal niet lang te zijn. Bij het persen ligt dit tussen de 7 en 18 werkdagen en bij dupliceren is dit in de regel veel korter, namelijk 3-7 werkdagen. Snellere levertijden zijn mogelijk. Afhankelijk van de oplage en het type product kan dit bijvoorbeeld in 24 tot 48 uur. De prijzen zijn bij dit soort spoedleveringen wel hoger dan bij een standaard productietijd en het kan enkel in combinatie met digiprint drukwerk.

Lees meer...
 

Whitebase, wat is dat?

PDF Afdrukken E-mailadres

Whitebase

Het woord zegt het al, Whitebase is een witte basis laag. Deze wordt, indien toepasbaar, als basislaag op de bovenkant van de cd of dvd aangebracht. Hier overheen heen wordt de afbeelding gedrukt.

Lees meer...
 

Levering op spindel, wat is dat?

PDF Afdrukken E-mailadres

Spindel
Een spindel is een houder waar de cd's en dvd's met de hub (het middengat) op worden gestoken. De spindel is essentieel in het productieproces. Immers, zonder spindel zouden de schijfjes alle kanten opvliegen!

Lees meer...
 
«StartVorige12VolgendeEinde»

Pagina 1 van 2